top of page
kvantum-eslov.jpg

"Alla ICA-handlare borde märka ut mängden tillsatt socker"

ESLÖV 22 januari

Idag är det premiär för vår märkning på ICA Kvantum i Eslöv.

- Vi vill hjälpa och underlätta för våra kunder att uppmärksamma olika tillsatser i det vi äter och det är faktiskt våra kunder som har makten och driver oss ICA-handlare och producenter att utvecklas. Det här är ett långsiktigt arbete och först ut är fokus på det tillsatta sockret. Hälsa och välmående är högaktuellt och jag tycker att alla ICA-butiker borde märka ut mängden tillsatt socker, framförallt i de produkter där det är dolt, säger Stefan Wieloch, ICA-handlare i Eslöv.


 

Personalen har i dagarna märkt upp de allra flesta varorna i butiken i Eslöv:
 

- Det här arbetet känns helt rätt, jag gillar att ge makten till våra kunder. Tillsammans kan vi ICA-handlare göra skillnad, alla kan göra något! Jag försöker själv dra ner på det tillsatta sockret och andra tillsatser, säger Stefan Wieloch, som har varit ICA-handlare sedan 1984, och fortsätter:
 

- Pandemin har dessutom gjort att många är mer intresserade än någonsin av att förebygga ohälsa och fokusera på att må bra. Genom att bli lite mer medveten när man handlar blir det enklare att göra bra val och här kan vi i butiken hjälpa till.

Bra jobbat gänget i Eslöv!Vill du lära dig mer om socker? Följ Sockerchecken på Instagram eller Facebook.

 

bottom of page